Притисните "Ентер" да прескочите садржај

Обавештење о удруживању средстава

0

Месна заједница „Царина“ је дана 09.07.2014 на основу захтева грађана и одлука Савета Месне заједнице потписала уговор о удруживању средстава у циљу изградње путних праваца у Ерској улици (крак Бујићи), улици Арсенија Чарнојевића (крак Пузовићи), улици Жеља Ђурића (слепи крак), улици Миладина Радовића и улици Олге Ђуровић (спајање са путем за депонију Дубоко).
Инвеститор је Дирекција за изградњу Ужице, суинвеститор Месна заједница „Царина“ а извођач радова на основу проведеног тендера предузеће АД „Нови Пазар пут“ из Новог Пазара.
Обавезе грађана износе 33% неопходних средстава за изградњу, што конкретно износи:
1. За крак Ерске улице (Бујићи) 58.647,60 динара.
2. За крак улице Арсенија Чарнојевића (Пузовићи) 87.753,60 динара.
3. За крак улице Миладина Радовића 83.872,70 динара
4. За крак улице Олге Ђуровић и спајање са путем за депонију Дубоко 58.647,60 динара.
5. За крак улице Жеља Ђурића 124.466,76 динара.
Све цене су са обрачунатим ПДВ-ом у износу од 20%.
Грађани из крака улице Арсенија Чарнојевића (Пузовићи) су одмах по потписивању уговора у потпуности измирили своје финансијске обавезе у изградњи, а грађани из улица Ерске и Жеља Ђурића су потписали појединачне уговоре о финансијском учешћу у изградњи уз обавезу да финансијска задужења измире до почетка октобра текуће године. Грађани из улице Олге Ђуровић су на збору грађана прихватили учешће у изградњи и наредних дана треба да закључе појединачне уговоре о финансијском учешћу у изградњи.
Месна заједница је током године закључила уговоре о изградњи и асфалтирању два крака Колубарске улице. Инвеститор је ЈП „Дирекција за изградњу“, суинвеститор Месна заједница „Царина“, а извођач радова на основу проведеног тендера ЈКП „Нискоградња“ Ужице.
Ради се о асфалтирању два крака Колубарске улице у дужини од 200 метара. Обавезе грађана износе 33% укупних трошкова изградње. Грађани су закључили појединачне уговоре о финансијском учешћу са Месном заједницом и до данас сакупили око 90% предвиђених средстава.
Очекује се да по измирењу обавеза грађана, наредних дана започну радови.

    Оставите одговор

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *