Притисните "Ентер" да прескочите садржај

Одлука о проглашењу ванредне ситуације на делу територије града Ужица

0

На основу Закона о ванредним ситуацијама и Закона о локалној самоуправи на предлог Градског штаба за ванредне ситуације од 6.јануара 2014.године, градоначелник града Ужица донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије града Ужица које обухвата подручје које се снабдевало водом са акумулације „Врутци“ због опасности по систем водоснабдевања града Ужица. 

Град Ужице је, од настанка ванредног догађаја 26. децембра 2013. године до сада предузео хитне мере за снабдевање приоритетних корисника: Опште болнице, Дома здравља, Предшколске установе, Дома за старе и др. као и мере на успостављању уредног снабдевања грађана пијаћом водом из стационарних и покретних цистерни. ЈКП „Водовод“ је у протеклом периоду предузимало мере на оспособљавању алтернативних извора као и градског водовода хемијским третманом на постројењу.

 

Са циљем успостављања редовног снабдевања и спречавања настанка тежих последица по систем водоснабдевања потребно је предузети хитне мере на санацији постојећег градског водовода у делу постројења и обезбеђивања алтернативних извора снабдевања, као и на санацији језера Врутци. Спровођење тих мера подразумева и мере које су у искључивој надлежности републичких органа, па је неопходно њихово организовано и непосредно укључивање у насталу ситуацију.

 

При оцени хитности доношења овакве одлуке  посебно се имало у виду и очекивано наступање периода ниских температура и снежних падавина које могу да отежају снабдевање пијаћом водом из стационарних и покретних цистерни.

 

Градски штаб је наложио месним заједницама да организују помоћ у снабдевању водом старих и болесних лица. О локацијама стационарних цистерни и распореду нових локација за покретне цистерне грађани ће бити обавештавани путем медија и на дежурни телефон  592-413 у времену од 8,00 до 17,00 часова.

         

Градски штаб за ванредне ситуације позива грађане да прате информације о ситуацији са водоснабдевањем и поштују превентивне мере у циљу заштите здравља.

                                                                                 

                       Градски штаб за ванредне ситуције

                                          града Ужица

(Преузето са Интернет сајта града Ужица)

    Оставите одговор

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена.