Притисните "Ентер" да прескочите садржај

Ванредна ситуација на подручју града Ужица

0
Информација за јавност
 
На предлог Градског штаба за ванредне ситуације градоначелник Ужица је донео наредбу о проглашењу ванредне ситуације  на подручју града  због непосредне опасности од поплава услед обилних падавина у последњих 24 сата и великог дотока воде на брани Врутци.
На основу процене да се у наредна 3 сата очекује наилазак поплавног таласа  Градски штаб за ванредне ситуације донео је наредбу о евакуацији грађана најугроженијег дела Турице и грађана на локацији низводно од уласка у Севојно, од Бојовића воденице до Злакусе, у појасу до 300 метара лево и десно од реке Ђетиње. Апелује се на грађане да хитно започну евакуацију у овим зонама.
У градском језгру најугроженије тачке на реци Ђетињи су мост на Градској плажи и део обале код ресторана „Вагон“. Позивају се грађани да се укључе у акцију пуњења џакова песком у Турици, на платоу ЈКП „Водовод“, 50 метара испред моста на Волујачком потоку и постављање бедема за одбрану од поплавног таласа на Градској плажи.
Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се због актуелне ситуације обустави настава у другој смени у Првој основној школи краља Петра другог, као и да се овласте директори школа у угроженим подручјима да на основу ситуације на терену обуставе наставу.
Снабдевање становништва пијаћом водом у граду је тренутно стабилно.
Апелује се на грађане да прате средства информисања и упутства Градског штаба за ванредне ситуације.

                              Градски штаб за ванредне ситуације

 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА УЖИЦА БР. 19/14 СА ОДЛУКОМ О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

*Преузето са Интернет презентације града Ужица.

    Оставите одговор

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена.